Home
Nederlands
Over ons
Gecertificeerd
ATS Mira "Cruella"
ATS Tania "Karma"
Goggles of Avalon
Een pup van ons
Pups beschikbaar
Vega & Platon 2014
ATS nazaten
Info AB
Gezondheid
Voeding
Fotoalbum algemeen
Films
Honden met pensioen
Nieuwtjes
English
Links
Contact
Gastenboek/Guestbook

 

DE AMERIKAANSE BULLDOG

 

 

 

De Amerikaanse Bulldog is een hond die goed en kwaad van elkaar kan onderscheiden. Hij is erg intelligent en zeer trouw aan de baas en gezinsleden. Ze zijn alert, moedig en hard voor zichzelf. De Amerikaanse Bulldog is in huis vrij rustig. Ze blaffen alleen als er iets aan de hand is. Voor leden van hun eigen gezin/roedel gaan deze honden door het vuur. Hij is ook een op en top kindervriend. Ook dieren die tot het gezin behoren en waar de hond mee opgegroeid is worden zonder meer geaccepteerd. Deze hond heeft een evenwichtig temperament, kan afstandelijk zijn naar vreemden maar niet vijandig. Hij kan dominant en assertief zijn maar hoort niet agressief te zijn.

 

De Amerikaanse Bulldog is een ras dat niet geschikt is voor mensen die niet consequent zijn en geen ervaring met karakterhonden hebben. Het is verstandig om met elke Amerikaanse Bulldog naar een hondenschool te gaan. De reden hiervoor is dat een goede gehoorzaamheid en socialisatie de basis vormt voor een prettige huishond Een rustige liefdevolle eigenaar die een natuurlijk overwicht op honden heeft vormt met dit ras een goede combinatie.

De Amerikaanse Bulldog wordt gemiddeld tussen de 11 en 13 jaar oud maar kan zeker hogere leeftijden behalen. Note: onze persoonlijke ervaringen zijn tussen de 10 en 12 jaar.


AtTheSource, Breeder of American Bulldogs | christa.atthesource@gmail.com / monique.atthesource@gmail.com