Home
Nederlands
Over ons
Gecertificeerd
ATS Mira "Cruella"
ATS Tania "Karma"
Goggles of Avalon
Een pup van ons
Pups beschikbaar
Vega & Platon 2014
ATS nazaten
Info AB
Gezondheid
Voeding
Fotoalbum algemeen
Films
Honden met pensioen
Nieuwtjes
English
Links
Contact
Gastenboek/Guestbook

  

 

 

   

Monique met Platon

 

Christa met Bikkel

 

 

 

 

 

Wij zijn Christa Hoffman en Monique van den Eijkhof-van der Tak.  

Christa woont in een ruime woning met een zeer grote tuin, op steenworp afstand van een bos. Monique woont in een groene omgeving van Almere met extra aangebouwde ruimte en een ruime tuin.

Samen hebben wij zes Amerikaanse Bulldoggen (Johnson Bully type). 

 

Voor Christa is de liefde voor Amerikaanse Bulldoggen begonnen in 1993 en ze is sinds 1995 de trotse eigenaar van dit bijzondere hondenras. Monique was op slag om in 2009 toen ze haar eerste AB tegenkwam en is ook niet meer zonder deze fantastische honden geweest. 

 

De wens om te gaan fokken is al lang geleden begonnen en we hebben er veelvuldig over nagedacht omdat het niet iets is wat je “even” doet. Je moet je daar goed op voorbereiden en natuurlijk ook geschikte honden voor hebben.

Monique heeft sinds 2014 haar eerste stappen in de fokwereld gezet en heeft zich daar, net als Christa destijds, zwaar in verdiept. De combinatie van onze honden Vega en Platon van dit jaar heeft ons samengebracht en geresulteerd in deze samenwerking. We hopen dat nog heel lang te kunnen voortzetten.

 

 

Onze eerste AB's waren qua gezondheid niet geschikt, maar de latere generaties en onze huidige honden gelukkig wel. Ze hebben daarnaast ook een goed karakter. Verder zijn ze meerdere keren op een show uitgebracht en hebben allemaal prijzen gewonnen. Momenteel dus ook kampioenen in de huidige bloedlijn. Dus ze zijn ook door keurmeesters goedgekeurd. (Wat natuurlijk ook meetelt in de fokgeschiktheid) We zijn nu alweer bezig 2e generatie AtTheSource honden. De jongste telgen zullen nog wat gezondsheidstesten ondergaan, maar zijn alvast vrij van NCL en Ichthyosis. 

 

We blijven ondertussen goed bezig met onze plannen; In huiselijke kring en op bescheiden schaal Bully AB's fokken. De pups komen in huiselijke kring ter wereld, waarbij er veel aandacht wordt gegeven aan de socialisatie (Geluiden, katten, kinderen, verkeer, etc). Het zal op beperkte schaal fokken blijven omdat wij niet van plan zijn om honden te herplaatsen (om ruimte te maken voor nieuw "bloed".) Dit is een persoonlijke keuze van ons en is geen kritiek op fokkers die daar anders mee omgaan.

 

Het welzijn van de honden staan bij ons voorop en dan komt de rest!


Christa en Monique wonen apart, maar hebben een gezamenlijke droom: Gezonde, lieve en mooie Amerikaanse Bulldoggen op deze wereld zetten en een liefdevol huisje voor ze zoeken.

 

Meer weten:

kijk verder op onze website of neem contact met ons op (zie contact)

 

 


AtTheSource, Breeder of American Bulldogs | christa.atthesource@gmail.com / monique.atthesource@gmail.com